Algemeen
Omvat bedrijfsgegevens, btw percentages, het artikel- en werkzaamhedenbestand, gegevens van medewerkers en het toegangsbeheer ten behoeve van de applicatie. Optioneel zijn aanwezigheids- en verlofregistratie en de uitbreidingsmodule taken.

Projecten
De projectenmodule vormt het hart van de applicatie. Projectkosten kunnen worden geboekt en de voortgang (zowel planning als financieel) wordt inzichtelijk gemaakt.

Orders
Aan projecten worden productie-, verkoop- en/of inkooporders gekoppeld. Alle transacties van verkoop-, inkoop- en productieorders (materiaalverbruik en werkzaamheden) worden vastgelegd waardoor de kosten kunnen worden geregistreerd. Bij inkooporders is het mogelijk alternatieve leveranciers te kiezen.

CRM
CRM omvat twee modules waarmee relatie- en de prospectgegevens worden vastgelegd. In de eerste module worden alle relevante klant- en leveranciersgegevens beheerd. Met de prospectmodule is het mogelijk met behulp van filters (postcode, plaats, branche) uit een beschikbaar prospectbestand bel- en/of e-maillijsten te genereren.

Calculaties en Offertes
De calculatie-module vormt de basis voor het uitbrengen van offertes. Een onbeperkt aantal varianten in samenstelling, recept en/of maatvoering is bedrijfsspecifiek in te richten. Bij acceptatie van de offerte door de opdrachtgever wordt met een druk op de knop de offerte omgezet naar een project en de offerteregels naar een verkooporder met voor-calculatorische informatie.

Planning en Logistiek
Productieopdrachten of projecten worden weergegeven in een planbord, waardoor eenvoudig bijsturing van de planning mogelijk wordt. Uit te leveren opdrachten worden verzameld op een leveringsopdracht, waarna een bijbehorende aflevering bon kan worden geprint. Door middel van minimumvoorraden en de berekende materiaalbehoefte kan het inkoopproces worden aangestuurd.

Financieel
De uitgeleverde opdrachten kunnen direct worden gefactureerd vanuit ProjectAS. Deel- en verzamelfacturen zijn mogelijk. Openstaande posten en betalingen worden in ProjectAS vastgelegd, waarna betalingsherinneringen en aanmaningen in deze module worden gegenereerd. De vastgelegde gegevens kunnen met een aantal financiƫle pakketten worden gesynchroniseerd.